maandag 17 november 2014

Is het alweer bijna kerstvakantie?

De zomer was geweldig! Heerlijk weer, veel ijsjes en even geen school. Maar nu is het alweer bijna kerstvakantie, zonder dat je het door had. Het wordt buiten kouder en donkerder, maar je bent nog helemaal niet voorbereid op alle feestdagen. Hier een paar redenen waarom winter leuk is!

Ten eerste: je onesie, fluffy socks en leuke dekentjes mogen de kast weer uit!
Wie vindt het nou niet leuk om voor de tv te zitten met een kopje thee, in je warme onesie met fluffy socks? Ook hangen de winkels weer vol met de leukste truien en vesten. Maar de hele winter binnen zitten hoeft natuurlijk niet! Trek je warme laarzen en jas aan en ga wandelen in het bos. Als er sneeuw ligt kun je natuurlijk ook samen met je vrienden een sneeuwpop maken en de leuke middag eindigen met warme choco.

De kerstboom!!!
Een kerstboom uitzoeken en versieren, vind ik een van de leukste dingen van kerst. We nemen vaak een hele grote en hangen hem helemaal vol met allerlei versiering. Door alle lichtjes is er veel meer sfeer in de kamer. Als je ouders geen kerstboom willen, kun je wel overal door de woonkamer lichtjes hangen of je kamer helemaal volhangen met versiering.

Feestje!
December komt eraan, oftewel sinterklaas, kerst en oud & nieuw staan voor de deur. Je springt van de ene feestdag de andere in maar geef toe, het is wel super gezellig. Sinterklaas vieren we vaak op school met cadeautjes en een gedicht en iedereen brengt lekkers mee. Kerst vieren we altijd met familie. We vieren het elk jaar bij iemand anders en iedereen maakt een gang. Ondanks dat we bijna nooit een witte kerst hebben, is het een hele gezellige dag. Oud & nieuw vieren we met vrienden. Soms met studievrienden van mijn ouders, soms met vrienden in de buurt. Het is altijd een hele gezellige avond met oliebollen en (kinder)champagne. We hebben vaak mooi siervuurwerk en iedereen heeft het naar z'n zin.

Vakantie!
De kerstvakantie telt natuurlijk meer dagen dan alleen de feestdagen. Spreek met vrienden af om te gaan schaatsen of met z'n alle een filmmarathon te doen. mijn beste tip voor de vakantie is: RELAX & HAVE FUN!

2 opmerkingen:

Dorine zei

Je bent sleeën en sneeuwbalgevecht vergeten 😘😜
Xx-Do

Silke zei

Haha true, moet het wel gaan sneeuwen haha :)