donderdag 5 februari 2015

How to: stay organised for school!

Georganiseerd blijven voor school is zo lastig... Dan heb je goed geleerd voor een toets waar je sowieso een vette voldoende voor gaat halen, is de leraar ziek. Of dan heb je netjes al je huiswerk gedaan, blijkt het dat je de verkeerde opgaven hebt gemaakt. Hier een paar tips hoe je georganiseerd voor school kan blijven!

Agenda.
Probeer al je huiswerk/toetsen/dingen die je niet moet vergeten in je agenda te schrijven. vaak lukt het mij niet om dat in de les al te doen, maar zodra ik thuis kom schrijf ik gelijk alles op. De meeste scholen hebben een online systeem waar je hele rooster in staat, maar toch vind ik het fijn om alles nog even op papier te zetten. Ook kan je hierdoor goed zien wat je allemaal moet doen en kan je het goed plannen.

Highlighten.
Deze truc gebruik ik zelf heel vaak. Probeer tijdens het opschrijven in je agenda, het maken van notities, het doorlezen van teksten, etc. Veel kleurtjes te gebruiken. Hierdoor springen belangrijke dingen er uit en snap je ook beter waar het over gaat. Een ander voordeel is natuurlijk dat je schrift een stuk aantrekkelijker wordt!

Opruimen.
Maak een plek voor je schoolspullen. Als je iets pakt, zet het daar dan ook terug. zo weet je precies waar je alles kan vinden en ben je nooit een boek kwijt. Ook bespaar je tijd als je niet het hele huis moet doorzoeken naar dat ene aardrijkskunde boek (I have been there).

Start gelijk.
Ga als je thuis bent niet gelijk achter de tv hangen. Tv kijken werkt verslavend, en dan zit je zo nog twee uur naar je favo serie te kijken. Probeer als je thuis bent vrijwel gelijk te beginnen aan je huiswerk, of in ieder geval kijken wat je allemaal moet doen. Als het veel is kun je het best gelijk beginnen. Plan wat je moet doen en wissel leer- en maakwerk af. En als je dan klaar bent kun je lekker op de bank ploffen, wetend dat je geen verplichtingen meer hebt.

Voor meer schooltips, zie ook "Weg met school-stress".

Wat helpt jullie georganiseerd te blijven?

Geen opmerkingen: